Bemutatkozás

Zenész családban születtem 1974-ben Debrecenben, így a zenét már az anyatejjel együtt szívtam magamba. Édesapám, Ádám Károly gordonkaművész, szólista pályafutása mellett, 1968 óta a Debreceni Egyetem Zeneművészeti Karának elismert tanára. Édesanyám Ádám Károlyné, a debreceni Simonffy Emil Zeneiskola zongoratanáraként, négy évtizeden keresztül szerettette meg a zenét sokakkal.

Szüleim indíttatására csellózni és zongorázni tanultam. Középiskolai éveimet a Debreceni Református Kollégium ódon falai közt tölthettem, ahol tagja lehettem az intézmény kórusának, a Kollégiumi Kántusnak.

Már gyermekfejjel kedveltem szétszedni, megjavítani dolgokat, és csodamód sikerült is összerakni azokat. A jó kézügyesség, a jó zenei hallás és a zene szeretete vezetett el a vonós-pengetős hangszerészet kitanulásához. A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Hangszerész-képző Iskolájának növendékeként Bodnár Imre, majd Kónya István mesterektől sajátíthattam el a szakma fortélyait. Ezek után 1994-ben sikeres záróvizsgát tettem. Azóta dolgozom műhelyemben, a Debreceni Egyetem Zeneművészeti Karán. Kezdetben, az akkor még Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskola Debreceni Tagozatának, később a Kodály Zoltán Alapfokú Művészetoktatási Intézmény (Törökszentmiklós) alkalmazottjaként dolgoztam. 2005 óta egyéni vállalkozóként folytatom tevékenységemet. Szabadidőmben fényképezek, basszusgitározom.

 

Köszönettel tartozom:

Szüleimnek a sok áldozatért, mestereimnek a szakmai tudásért és rám fordított időért, hangszerész kollégáimnak, -barátaimnak a sok segítségért.